Vikten av ett bra sammarbete - hovslagare

Idag hade jag besök av min fantastiska hovslagare, Marita Lavon. Jag är väldigt nöjd med sammarbetet vi har och har haft under en ganska lång tid nu. Jag gillar att ha en öppen dialog, att kunna diskutera vad jag upplever både positivt och negativt, samt hur min hovslagare dels ser på hovarna men även hästen i helhet.

Utan hovar ingen häst heter det ju. Ett bra ordspråk som säger väldigt mycket. Dessutom kan vi genom hovarna lära oss mycket om hur våra hästar mår. Speciellt när det gäller Nadya är det roligt att se hur hon ändras beroende på vilka skor vi väljer. Det är verkligen en dam som är tydlig med vad hon vill ha.

Jag har valt att ha båda mina hästar skodda. På Elvira som tränar för tävling är det en självklarhet för mig, dessutom blir hon ganska snabbt öm i fötterna. Däremot har vi ibland tvingats ta av skorna för att hovarna själva ska få stärka sig, något som verkligen givit resultat. På en äldre häst som Nadya kan man absolut välja att ta av skorna och låta de gå barfota. Men så länge hon rids så blir hon väldigt öm utan.

Att ha en fångponny ställer krav på både mig som hästägare och på hovslagaren. Genom ett bra sammarbete för två somrar sedan lyckades vi vända en svår omgång av fång. Så det gäller att ha bra folk omkring sig!

Sammarbete med sitt team är en förutsättning för att nå framgång!

Gillar

Kommentarer