Varför så hårt klimat?

Innan jag började med gymnastik tävlade jag både i rytmisk gymnastik och simning. Ingen utav dessa sporter hade det hårda klimat som vår sport har, och de är inget jag är stolt över. Jag hör ofta "det beror på att det är så mycket tjejer". Men i rytmisk gymnastik tävlar ju inte killar? Det bottnar kanske i ekonomi och den exklusiva slöja som hänger över sporten?

Jag tror inte att någon går miste om det? Redan i ridskolan finns tissel och tassel, något som sedan följer med när man köper egen häst och sedan kanske börjar tävla. Men varför är det så? Och varför är det inget som bryts efter fortsätter generation efter generation? Jag kan dock tycka att det blivit värre eftersom alla nu har telefon och dator. Elakheterna följer med hem via skärmen.

Jag upplevde det dock värre i ponnyåren än vad jag gjorde på storhäst. Det är förhoppningsvis ett beteende som vi växer ifrån med åldern. Men vi har alla varit där! Tror de flesta av oss någon gång snackat skit om någon annan, hoppats att någon ska riva för vi ska nå framgång? Vet ni vad, tjejen eller killen ni snackar skit om lägger ner minst lika mycket tid på sin hobby som ni! Väljer bort vänner, läser läxorna sent och sliter som djur för att göra det de älskar! Så snälla, lova mig, er själva och varandra att låta bli skitsnacket, näthatet och blickarna! Låt detta året bli ett år där ni växer som människor och ryttare genom att stötta varandra och glädjas åt varandras framgång!

Gillar

Kommentarer