Vår dyra sport...

Hur många gånger har ni hört det?

- Hur kan du ha råd att syssla med hästar?
- Kostar inte det massor av pengar?
- Hade det inte varit roligare att köpa kläder/resa/festa?

Det är en väldigt dyr sport vi sysslar med. Vi kommer alla från olika ekonomiska situationer och möjligheter. Det vi har gemensamt är kärleken till hästarna. Självklart gör det inte saken svårare att ha det ekonimiskt bra ställt, men det finns många exempel på ryttare som tagit sig till toppen utan pengar bakom sig från början. Jag hade aldrig kunnat syssla med hästar som jag gör idag om det inte vore för min fantastiska familj och sambo! Dels stöttar de ekonomiskt men de har även förståelse att mina pengar går till min hobby.

Då jag började läsa på högskolan direkt efter gymnasiet fick jag ta studielån. Det faktum att jag faktiskt höll på med hästar nästan lika mycket som idag när jag läste på högskolan gör att jag inte har några pengar bakom mig. Jag jobbar, får uppbackning och alla pengar går ändå till hästarna. Samtidigt skulle jag inte vilja byta det liv jag lever mot någonting annat. Förhoppningsvis kan jag snart få lite extra slantar i plånboken. Pengar som jag både vill spara och göra av med. För visst hade det varit fantastiskt att kunna ha en läromästare till låns. Det gäller dock att vara rimlig. För hur mycket jag än vill det så måste jag se framåt. Jag kanske inte alltid vill leva i lägenhet. Jag kanske trots min satsning vill resa med min sambo.

Det är tack vare mina sponsorer jag kan unna mig och mina hästar lite extra! För vår sport är dyr, men det är värt varje öre!

Tips på vägen:
- Ha fasta tränare som du rider för. Det gör att du kan planera kostnaden enklare
- En tävlingsplanering med de tävlingar du planerar att rida under året i grova drag skaffar också överblick
- Shoppa i slutet av månaden, då vet du hur mycket pengar du har över
- Bestäm dig för kvalitet eller kvantitet

Gillar

Kommentarer

Känner igen mig i det där.. Haha! 😉 Men man vill ju inte byta hästarna mot NÅGOT!
neapocalypse.se