Vänd avundsjuka till inspiration

Sedan jag gick på aspero idrottsgymnasium, tog studenten 2011, så har jag haft ett stort intresse för idrottspsykologi. Jag tror att många lätt glömmer vikten av att tänka rätt, något som jag läst mycket om på egen hand och även kan tänka mig att läsa kurser kring i framtiden. När jag hjälper andra ryttare försöker jag hela tiden påpeka detta. Så med anledning av hur viktigt jag tycker idrottspsykologi är, kommer det vara en återkommande del här i bloggen.

I vår sport finns mycket avundsjuka, det kan nästan ses som något sjukligt. Det anses av många ingå i sporten att snacka skit och titta snett. När jag var med om min olycka hade även jag problem med avundsjuka. Jag var då 18 år och mina drömmar och att lyckas hade precis gått i kras. Självklart var jag avundsjuk på de runt omkring mig som fortsatte prestera och kom allt närmre toppen. Det var i samband med detta mitt intresse för idrottspsykologi växte. Genom att läsa dels böcker riktade till idrottare i allmänhet, men egen specifika för ridsporten (tips: boken Bäst till häst) började jag samla på mig kunskap.

Och i takt med att kunskapen växte började jag förstå att avundsjuka kan vändas till något positivt. Att det man kollar snett på kan användas som målbild och genom detta istället bli inspiration! Så istället för att följa andra på Facebook och instagram o genom detta trycka ner mig själv för att jag inte fortsatte utvecklas o lyckas, växte antalet ryttare jag följde och då även viljan att komma tillbaka!

Så tänk på det nästa gång ni tittar snett på någon, är det för att det är avundsjuka bakom så använd då avundsjukan som ett sätt att bli ännu bättre, sätta nya mål och sedan kämpa för dessa!

Gillar

Kommentarer