Teamet - ett måste för framgång

I min familj har vi alltid påtalat vikten av att ha ett bra team runt omkring mig. Att alla delar klaffar är viktigt för att nå framgång. Dels för att rutiner skapar trygghet men även för att man med hjälp av sitt team kan förebygga skador, behandla skador och snabbt upptäcka när något är fel.

Tränaren - är något som de flesta ryttare sätter högt upp på sin lista. Det spelar ingen större roll om du rider för tränare dagligen eller en gång varannan vecka om ni inte litar på varandra och har ett system som fungerar. Jag tränar regelbundet för Marielle Sjölander vilket passar mig väldigt bra! Marielle är väldigt noga med det grundläggande arbetet vilket har skapat trygghet för mig när jag åter börjat hoppa. Dessutom är hon väldigt positiv och får mig att tro att saker är möjligt. Innan skadan tränare jag i flera år för Mikael Greveback o Lars-erik Karlsson vilket gav mig jättemycket! Mickes system sitter fortfarande i ryggraden. Även Johan Lundin har jag haft mycket att tacka den korta tid jag tränade för honom. Jag tror inte riktigt på att det går mode i tränare, för mig spelar de mindre roll om tränaren jag rider för är populär!

Stall och träningsmöjligheter - är väldigt viktigt för mig. Både jag och mina hästar behöver trygghet och rutiner för att må bra. För mig är det dessutom väldigt viktigt att ha förutsättningar på gården för träna, att slippa lasta varje gång man ska träna. För många fungerar det bra, för mig är det snarare ett störande moment. Vi har provat både och men det märks stor skillnad på mig. Jag är sedan 2 år tillbaka inackoderad på Simlångsdalens stuteri hos familjen Ronander/Nordander. En anläggning som jag inte har något emot att köra lite längre till, där både jag och damerna stortrivs. En viktig faktor är mixen av folk i stallet. Det är blandade åldrar och dicipliner, man kan hjälpas åt och vi har väldigt trevligt. Dessutom har anläggningen allt jag söker! Ridhus, ridbana, skrittmaskin, travbana för kondisträning, nära till skog och mark, och bra hagar!

Hovslagaren - Jag måste ha en hovslagare som jag kan ha en öppen kommunikation med. Jag vill kunna diskutera hur jag upplever förändringar i ridningen och hur vi ska kunna hjälpa varandra mot samma mål. Marita Lavon har skott mina hästar i snart 2 års tid. Jag litar på henne i alla lägen! Hon är noga med att se hästarnas förändring i inte bara hovar utan kropp och själ!

Equiterapeut - Är en viktig del i att både hålla hästarna friska, upptäcka och förebygga skador samt att behandla dessa. Sedan något år sammarbetar jag med Jennie Haraldsson som driver företaget J & J Hovslageri & Hästrehab, tillsammans med sin make. Jennie använder sig av klassisk massage, elektroterapi och laser! Vi går igenom hästarna med jämna regelbund samt om något känns osäkert.

Veterinär - Även här är det viktigt för mig med ett tätt sammarbete för att förebygga, upptäcka och behandla skador. Främst anlitar vi Johannes Pihl på Hallands djursjukhus i Ljungby. Ett sammarbete vi är mycket nöjda med! När inte resurserna räcker till blir det Hallands djursjukhus i Slöinge som blir nästa instans, men då först efter diskussion med johannes.

Foderleverantörer - Både av kraft och grovfoder är det viktigt att det passar just mina hästar. Då Nadya haft besvär av både fång o kolik samt Elvira för ett år sedan behandlades för stressrelaterade magsår vill jag ha ett foder som passar deras krav. De får hö som vi köper direkt från stallägaren. Detta kompletteras med Lucernmix som är mycket bra för hästar med magproblem. Kan verkligen rekomenderas! Sedan tillkommer givetvis mineraler och vitaminer.

Familj och vänner - Hur skulle jag klara mig utan er! Med stöttning både emotionellt och ekonomisk är ni en förutsättning för att jag skall kunna hålla på med det jag älskar!

Johanna o Nadya i Ängelholm 2015

Gillar

Kommentarer