Tävla på tom mage? minnen från italien..

När man tävlar på hemmarplan är man van vid att äta en "svensk frukost". Tack vare Johanna har jag fått många minnen från tävlingar i sverige och även internationellt. Oavsett om jag äter frukost hemma, på hotell eller lastbilen när vi befinner oss på tävling är det samma frukost vi stoppar i oss. Vi är vana att ha mat i magen för att orka. Något vi fick lära oss inte är som hemma när man tävlar internationellt...

I September månad följde jag med Johanna till Milano när hon tävlade i EM för haflinger. (Det äventyret kan ni läsa om här). Vi tog kanske för givet att det var den vanliga hotellfrukosten som skulle serveras men så fel vi hade. Det är lätt att glömma hur olika frukostvanorna ser ut i världen, och bara i europa för den delen. Jag har, och jag vet att många med mig, lärt sig att frukosten är dagens viktigaste mål! Jag äter alltid en stor frukost, oavsett om det är vardag, helg, ledighet eller tävling. Så när vi kom ner till frukosten var det med andan i halsen vi insåg att det som serverades var Cornetto det vill säga en italiensk croissant med fyllning som choklad eller marmelad samt kaffe och juice! Det var nästan så jag trodde det var ett skämt första dagen! Så hur löste vi då detta? Jo med Johannas mamma Helenes hjälp och ideé blev det dagliga inköp på närmaste affär där det köptes yoghurt! För med en veckas tävling var vi tvugna att få mat i magen!

Så med tanke på hur viktigt jag tidigare skrivit att kosten är, speciellt på tävling, så kan jag säga att även om jag inte tävlade utan var hästskötare och coach, kan jag med säkerhet säga att utan frukost i magen är jag inte längre människa!

Gillar

Kommentarer

Teamstewart
Teamstewart,
De är facinerande med olika matvanor som verkligen är. Men gud, maten är ju SÅ viktig om man vill ligga på topp! Vilket man troligtvis vill om man har en viktig tävling...
teamstewart.blogg.se
IP: 82.99.3.229