Storleken har ingen betydelse - förtydligande

Jag har förstått på kommentarer på Tidningen Ridsport samt Hippsons inlägg att jag måste få tydliggöra hur jag tänker. För mig är det inte det faktum att jag tvingas välja storlek 42 eller 44 som är problematiskt. Det handlar istället om att de som normalt har dessa storlekar kommer stå utan möjlighet till att köpa ridbyxor från vissa kedjor och märken som valt att sluta tillverka från exempelvis storlek 46. Då storlekarna krymper så mycket kommer det inte finnas ridkläder på marknaden som passar människors varierande kroppsform och längd. Det är detta jag är emot!

Tillverkarna och återförsäljarna har alltså två val. Antingen håller man sig till den europeiska normalstandarden, eller så får man börja tillverka ridkläder i ett större storleksomfång!

När jag läser kommentarer som "är man så stor att man behöver den storleken, kanske man inte ska sitta till häst". Den debatten är en helt annan! Men alla skall ha rätt till att köpa ridkläder, oavsett om man sedan väljer och sätta sig i sadeln eller arbeta sin häst från marken! Over and out!

Gillar

Kommentarer

feliciaorrstenius
feliciaorrstenius,