Myskväll

Åh vad mysigt att vara i stallet med många skratt när regnet slår mot rutan. Det var två mycket nöjda och blöta damer som fick komma in och äta lite Hö och rulla sig i torra rena boxar.

Nadya fick vara först ut som vanligt för då kan Elvira stå med sitt back on track täcke en timme innan jag rider henne. Tycker det göt stor skillnad i hur lång tid det tar innan hon mjuknar. Men som sagt var pigga tanten först ut. Red henne på bett, i vanliga fall går hon på hackamore då hon trivs bra med det och dessutom sparar det hennes mun, och ibland år hon svår med bett men idag var hon pigg och glad, dessutom använde hon energin för att arbeta rätt och inte för en massa bus! Dock gäller det att från början vara konsekvent med att hon svarar framåt och går i tempot man önskar, annars är det precis som hon lägger i en växel och stannar där.

Sedan var det Elviras tur. Nu har svullnaden i knäet helt gått ner och hon var riktigt fräsch. I början ville hon inte riktigt vinkla sina bakben utan de kändes som jag hade hela hästen i mina händer. Efter mänga övergångar, tempoväxlingar, lite större galoppiruetter och skänkelvikningar så släppte hon och blev riktigt fin! Ser verkligen fram emot hoppträningen imorgon

Gillar

Kommentarer