Hoppträning

Efter en mycket kall hoppträning i -10 grader sitter jag nu i soffan och är mycket nöjd! För många hade säkert inte träningen varit något speciellt alls, men för mig är alla steg i rätt riktning väldigt stora! Och just nu känner jag verkligen att jag utvecklas massor varje gång jag kommer till träningen! Ett bra kvitto på att arbetet ger resultat.

Även Tilda kämpade på med nadya idag som inte var helt enkel. Damen tyckte att hennes tempo var perfekt men att jobbat på bra fick de upp farten och de är kul att se hur Tilda lär sig av nadya!

Vi började träningen som alltid med grundläggande markarbete. Vikten ligger på att få hästarna att svara snabbt både på framåtdrivande och förhållande hjälper. Först i trav och sedan galopp. Marielle har i sitt system att man ska rida fem steg framåt och samla fem steg för att sedan åker öka vilket jag verkligen tycker fungerar! Hästarna blir lyhörda och laddas med energi.

I hoppningen sedan blev de kontrollbana. Först en serie med travbom, kryss, ett galoppsprång och en oxer. Därefter ganska snabbt in på en volt till vänster med avsaktning till trav och travbommar på voltspår. Sedan direkt fattning till galopp för att hoppa 2 hinder. Sedan åter trav med travbom och hinder, därefter galoppfattning och ytterligare 2 hinder! Perfekt för mig som behöver ta ett hinder i taget och bygga självförtroende.

Efter en varm dusch blir de nu kvällsfika och tv!

Gillar

Kommentarer