Hel, halv eller oskodd?

Ett ämne som jag tror alla har en åsikt i. Tiderna ändras, matieralen byts ut och så också våra åsikter. För mig handlar det mest om vad jag skall göra i ridbyxorna än vilken skoning de har. Sedan är det skillnad mellan de klassiska ridbyxorna och dagens med gripping.

Oskodda - När jag började rida tyckte jag dessa var det bästa, jag tror det berodde på att de var smidiga. Med tiden tyckte jag mest att jag gled runt. Idag är jag av samma åsikt men kan faktiskt tycka är att de det bästa ridbyxorna om man inte skall rida. Visst man kanske kan ha vilka byxor som helst då men ska jag välja, då är det oskodda som gäller!

Halvskodda - Har jag länge ansett vara de mest meningslösa ridbyxorna på marknaden. En ridbyxa som lika väl kunde vara oskodda men istället har man satt på en tygbit vid knäna utan effekt! Detta var dock fram till att Animo nådde marknaden! Sedan dess är de flesta ridbyxor i min garderob just halvskodda, eller knäskodda som det också kallas.

Helskodda - Helskodda har varit och kommer vara min favorit sedan jag lämnade den oskodda perioden. Förr var det hårda, knöliga skoningar som blev hopplösa att få form på efter en tvätt. När materialen blev bättre blev det de enda ridbyxorna jag använde. Idag har jag några sådanna kvar, främst från Pikeur. Annars är animos helskodda perfekta!

Gillar

Kommentarer