Favorit i repris: EM milano 2015

Jag tänkte att ni måste få ta del av upplevelsen jag fick möjlighet att vara med om i september månad, Europamästerskapen för haflinger i milano, Italien 🇮🇹. Efter att Johanna Ronander som jag står inackorderad hos haft en fantastiskt säsong fick hon förfrågan om att representera Sverige och jag fick chansen att följa med på denna resa som hästskötare och även som en av två förbundskaptener. Efter att fått hjälp med sponsring av bland annat K9, jacson, avena horse fashion och betfor började den långa resan.

Tidig morgon den 14 september rullade vi från Simlångsdalen mot kastrup för att ta morgonflyget till milano. Samtidigt som vi befann oss i luften lastades hästarna på lastbilen o påbörjade den första resan till danmark för omlastning. Tillsammans med de danska laget hade en transportfirma hyrts in för att köra ca 25 hästar till milano! Samtidigt som de började resan hade vi tid att hyra bil, checka in och titta på tävlingsplatsen. En helt fantastisk sådan tillhörande Vermezzo Showjumpers.


På kvällen den 15 september kom äntligen höstarna ner till oss! Fantastiskt fräscha och fina! Johanna hade med sig 3 hästar! Steinbach som går FEI dressyr o är kvalad för sm i sommar, Corvette som startat MsvB hoppning under året samt unghästen Wittorio. Efter promenader blev de sänggång för både oss och hästarna.

Den 16 och 17 september hade tävlingarna fortfarande inte startat och hästarna fick tid för att acklimatisera sig både till värmen och den nya miljön. De veterinärbesiktigades utan anmärkning och tränades, vi gick på möten och hade tid att undersöka omgivningarna. På kvällen den 17 september hölls den stora och pampiga invigningen där varje land fick gå in på arenan och presenteras framför fulla läktare. Tack vare avena horse fashion märktes de vilket land vi representerade

På fredag morgon startade tävlingarna i både hoppning och dressyr! Johanna startade först Steinbach med en helt fantastisk runda utan några missar som placerade henne högt upp! Wittorio var jätteduktig och fick mycket beröm av domarna. På kvällen startade hoppningen med en individuell hoppning med hinder mellan 110-120. Corvette och Johanna gjorde en strålande insats och låg delad 2a med 4 fel efter första klassen. Värt att nämna är att det såg ut som en världscupsklass.

På lördagen hade dressyren sin andra och sista dag! Wittorio fortsatte att vara duktig och fick åter fina beröm från domarna! Steinbach och Johanna debuterade i kür, något som var nervöst för mig som hade gjort den tillsammans med Johanna. Hon hade gjort ett program och jag hjälpte till att lägga musiken, detta då jag hade som projektarbete på gymnasiet att göra en kür. Så till tonerna av roxette debuterade de! Med undantag för en miss var det en mycket bra debut och totalt efter två klasser slutade johanna på en 5 plats som bästa svenska ekipage med Steinbach . Wittorio slutade 10a bland unghästarna.

På lördag kväll var det nationshoppning och massor av folk på läktarna! Med tre ryttare i laget var målet att ha roligt och det hade vi! Johanna var ENDA ryttaren att rida felfri o både första och andra omgången! De andra nationerna kunde spara sina ryttare med medaljchanser tills finaldagen individuellt dagen efter, hade inte Johanna o Corvette haft lagklassen i ryggen tror jag de hade blivit medalj individuellt. Men tillbaka till lagklassen fick våra svenska ryttare mycket beröm för fin ridning och slutade med detta på en 4e plats av 7 lag! Inte illa med tre ryttare!

Sista dagen var det individuell final i hoppningen och inför detta låg Johanna på delad 2 plats! Återigen en mycket fin runda men med gårdagens två felfria rundor i kroppen syntes de att Corvette började bli trött i kroppen och bommarna föll. De andra nationerna hade sparat sina medaljhopp frånnlagklassen vilket gjorde att Johanna slutade på en 10 plats! Värt att nämna är att det blev bästa svensk, nordiska ekipage och slog alla tyskarna 😉. När tävlingarna väl var över lastades alla saker och hästarna påbörjade sin resa mot Danmark och senare omlastning mot Sverige! Vi stannade kvar i bubblan ytterligare en natt innan flyget lyfte mot kastrup måndag morgon.

​En helt fantastiskt resa och upplevelse var till enda! Ett minne jag för alltid kommer att bära med mig!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229