En perfekt semester!

Det är med den känslan jag nu åker hemåt genom Europa! En perfekt vecka för allt bara handlat om att ta det lugnt och göra det man känner för. Vi har sedan i onsdags befunnit oss i en liten by vid namn Wehlen som ligger i moseldalen. Mina föräldrar besökte byn för första gången för 29 år sedan och jag har varit där varje år med undantag för kanske 4 år. Byn är mitt andra hem, invånarna är min extrafamilj.

Förutom ett fantastiskt landskap och gästvänliga invånare ligger några av Tysklands bästa vingårdar i området. Det är där vi har spenderat vår semester. Vi har precis som hemma haft strålande väder!

Vi kom ner på onsdagkvällen och efter att ha packat upp oss i lägenheten där jag, min sambo och min lillebror hyrt in oss tog vi sällskap med mamma o pappa som bodde på en helt fantastisk vingård som tillhör ett mycket nära vän till familjen, är ni intresserade får ni söka på SA Prüm, så tog vi oss till några andra vänner för att äta middag på deras resturang! Efter ett tag anslöt sig resten av familjen. En relativt tidig sänggång väntade sedan då vi alla var väldigt trötta efter 12 timmars bilresa!

På torsdagen spenderade vi hela dagen åt vinprovning! En hel del av vinodlarna i byn håller öppet sina vingårdar för provning under just Kristihimmelfärd så vi provade en hel del fantastiska viner! Dessutom fick vi en ny bekantskap i en ny ung källarmästare från Portugal som börjat arbeta hos SA Prüm, att det så småningom visade sig att han även hade kopplingar till tävlingshästar gjorde inte det sämre, så nu är vi inbjudna till vinprovning och hästprovning i Portugal! Kanske går nästa semester dit?

På fredagen tog vi oss till grannbyn som är större och betydligt mer känd, Bernkastel-kues. En fantastiskt vacker by i korsvirke med många torg och en Borg. Och kloss inpå ligger vinbergen. Vi vandrade dit i värmen men på vägen hem tog vi faktiskt båten på floden. Och på kvällen blev det små delikatesser, grillning och sedan ett mycket bra coverband!

Lördagen var sista dagen för släkten samt min lillebror som åkte hem tidigt på söndag morgon. Så på lördagen började vi dagen med att prova lite viner och det var lite så vi fortsatte med. Även då avslutades kvällen med bra musik!

Igår var vädret om möjligt ännu bättre. Så efter en avslutning av "öppna vinkällaren" satte vi oss i trädgården hos våra vänner och sedan fastnade vi där i stort sätt hela dagen med undantag för en tripp upp i vinbergen. Man behöver de för att förstå hur brant det verkligen är! På kvällen åkte vi och gänget från SA Prüm åter till Bernkastel-kues för mat på en ölpub där. En fantastiskt kväll! Sedan åkte vi hem och packade lite innan vi ganska fort somnade.

Idag lämnade vi så vårt andra hem vid 10 tiden och har spenderat hela dagen i bilen! Men det har gått väldigt bra hittills. Befinner oss snart utanför Köpenhamn så snart är vi på svensk mark igen!

Gillar

Kommentarer