Att vara ung tjej idag..

Jag hittade ett fantastiskt youtube klipp som verkligen inspirerade mig till detta inlägg, länkar det längre ner. En fantastiskt duktig ung tjej som gjort om en av de bästa låtarna till något helt fantastiskt. Hon lyckas sätta ord på hur det är att växa upp idag. Det handlar inte så mycket om hästar, men trots allt representeras vår sport av så mycket unga tjejer! Tjejer som inte alltid har det så lätt i dagens samhälle, jag menar inte att det varit enklare förut, men jag anser att det har förändrats.

Snart fyller jag 24 år gammal, eller ung om man hellre vill det. Mina egna år som tonåring och ung tjej har inte varit enkla. Jag kämpade mot panikångest, fick läsa skolan med hemstudier en period på grund av detta och hade en period av mitt liv där jag verkligen mådde dåligt. Min uppväxt var bra och kärleksfull. Men oavsett detta är det ingen som vet hur någon annan mår! Med dagens stress att konstant vara uppkopplad, utseendefixeringen ifrån media och ett näthat som tar jag allt längre in i flickrummen är det inte konstigt man mår dåligt!

Jag är nöjd med mig själv! Jag vet att resan jag gjort har utvecklat mig och gjort mig starkare. Jag tycker inte det är något att vara tyst om! Jag märker hur samhället påverkar våra tjejer! Kan inte vår sport få vara en fristad?

Inom dressyren har medier påtalat förekomsten av vikthets, inom hoppningen upplever jag att utseendefixeringen och kraven når nya höjder. Man skall ha den rätta utrustningen, de rätta märkena och träna för rätt tränare. Men detta är ju faktiskt saker som inte existerar! Det är saker som kommer utifrån våra egna tankar och agerande. Det påverkar i våra flickrum, skapar känslor av oduglighet och får näthatet att öka. Man skall passa in i mallen...

Jag är trött på detta!!! Låt vår sport med så mycket unga tjejer få vara en fristad! Låt tjejer få plats att utvecklas och vara sig själva! Det finns så mycket annat i vår värld som skapar oro och stress; kärlek, relationer och osäkerhet i världen! Kan inte det få räcka? Kan vi inte börja stötta varandra, hjälpa varandra och lägga ner alla kommentarer? Låt detta bli ett år där vi vänder trenden och gör det lättare att vara ung tjej i vårt samhälle, med ridsporten som fristad! Over and out!

Gillar

Kommentarer