Att leka med tankarna

Tänk hur mycket vi kan påverka med tankens kraft! Själv jobbar jag ju med att våga släppa spärrarna och rida framåt som förut. I helgen var det många exempel på hur mycket vi kan påverka våra prestationer med tankarnas kraft.

En av ryttarna var väldigt nervös för att hoppa trekombinationen men tillsammans kom vi fram till att hon skulle tänka att trekombinationen var en tvåkombination med ett räcke två galoppsprång före! Och vet ni vad, hon red hela banan felfritt! Från nervositet till lycka!

Ett annat exempel är att tänkte att startlinjen är första hindret om man har problem med att hästen inte är framme till första hindret, eller att mållinjen är sista hindret om man brukar riva eller få stopp på sista hindret för att man slutar rida när man närmar sig mål.

Så fundera över vilka saker du skulle behöva påverka med tankens kraft? Och hur kan du leka med tanken för att få problemet att försvinna? Skriv gärna en kommentar om ni behöver hjälp med detta, jag tycker idrottspykologi är fantastiskt roligt och hjälper gärna till

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229