Att bygga en foderstat

Denna gången har jag lyxen att slippa sitta och bygga en foderstat, även om jag tycker det kan vara roligt och lärorikt så är det skönt att få proffshjälp denna gången. Att ha ett företag bakom sig som backar upp är verkligen lyx. Men oavsett vilket så är det samma information som måste samlas ihop, oavsett om du själv skall göra foderstaten eller om du överlåter det till någon annan.

Vad är det för häst jag har?
Är kanske en ganska enkel fråga men det påverkar ju grunden i foderstaten. Är det en vallack, sto eller hingst? Ålder? Går hästen på gräs?Står den på halm? Ras? Har den några hälsoproblem som kan påverka foderstaten ex. tandstatus, fång, kolik, magsår? I vilket hull är min häst och vad vill jag att den skall vara? Hur mycket väger min häst?

Vad utför min häst?
Hur mycket arbetar hästen i skritt, trav och galopp i minuter per dag? Hur många dagar i veckan? Intensitet? Tävlingsridning eller hobby samt diciplin? Är det ett dräktigt eller digivande sto? En verksam hingst?

Vad har jag för foder?
Analys!!! Antingen tillhandahåller de som säljer grovfodret denna eller så kan man själv skicka in fodret för analys. Detta är av största vikt för att kunna bygga en foderstat. Det är även viktigt att veta av vilken kvalitet fodret är!

All denna information har jag givit till mitt foderföretag och utefter detta så har de skapat en foderstat. En foderstat jag nu har i min hand till Elvira, som jag väntar på till Nadya och som jag är så spänd på att få se resultatet av!

Gillar

Kommentarer