100 dagar kvar till OS!

Och för svensk hoppsport är det verkligen oväder! Oavsett vad som ligger bakom att sammarbetet mellan Sveriges mest framgångsrika förbundskapten Sylve Söderstand och svenska ridsportsförbundet upphörde som över en natt så är det inte bra skött! Jag vet inte vad det är som hänt, men oavsett vad så kan man hantera det bättre än att lämna sitt landslag utan förbundskapten med 100 dagar kvar till OS!!!

Det är som jag läste i en intervju, en förbundskapten kan inte bara tillsättas och sedan är allt bra! Det handlar om en lång process att lära känna varandra, att skapa förtroende och bygga upp ett samarbete om man skall nå framgång! Man kan inte bara kasta in första bästa på positionen!

Jag tycker det är att förminska allt det arbete som ryttarna lagt ner! Alla år av minutiös förberedelse, planering och målsättning! Att kasta allt det arbete Sylve Söderstrand lagt ner inför OS i soporna...

Vem ska nu ta över? Jag har två idéer men de är säkert inte alls verklighetsförankrade! Jag tänker mig någon av två ryttare med stor kunskap om både ryttarna och hästarna. Någon som själv tävlat på nivån och som i denna svåra stund kan dra ihop laget! Mina pengar hänger på en tillfällig förbundskapten över mästerskapet. Mina pengar faller på antingen Maria Gretzer eller Peter Eriksson!

Fotot kommer från Aftonbladet. Äger ej rättigheterna till denna bild.

Gillar

Kommentarer